Hondvriendelijke wandeling

De Hoge Venen

Ben je op zoek naar een onvergetelijke dag in de natuur met je wandelbuddy?

De Hoge Venen, gelegen in het prachtige Belgische landschap, biedt een perfecte locatie voor een hondvriendelijke wandeling. En als kers op de taart, kun je na je avontuurlijke wandeling genieten van heerlijke maaltijden bij de hondvriendelijke eetgelegenheid van La Barack Michel. In deze blog nemen we je mee op een reis door dit adembenemende gebied.

Wandelen met je Hond in de Hoge Venen

De Hoge Venen, ook wel bekend als het “Hohe Venn” in het Duits, vormen een uitgestrekt natuurgebied in het oosten van België. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte veenmoerassen, serene bossen, en indrukwekkende heidevelden. Dit natuurlijke wonderland is een paradijs voor wandelaars, en gelukkig zijn honden van harte welkom om mee te genieten van al het moois dat het te bieden heeft.

Het gebied biedt verschillende wandelroutes, variërend in moeilijkheidsgraad, zodat zowel beginners als ervaren wandelaars hun ideale tocht kunnen vinden. Als je hond dol is op avontuur, zal hij het geweldig vinden om over de kronkelende paden te snuffelen en door de weelderige bossen te struinen. Vergeet niet om voldoende water en snacks voor je viervoeter mee te nemen, zodat jullie beiden energiek blijven tijdens jullie wandeling.

Wandelroute

Voor onze wandeling kozen we deze keer voor de betoverende rode route van 7 kilometer. Dit schilderachtige pad is niet alleen gemakkelijk begaanbaar, maar het was ook uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het terrein maakte het echter onhandig voor het gebruik van buggy’s.

Onze avontuurlijke dag begon met het parkeren van onze auto op de ruime parkeerplaats aan het begin van de verschillende wandelroutes, en deze parkeerplaats is trouwens gratis toegankelijk!

Vanaf de parkeerplaats bij Baraque Michel startte onze reis bij de Fischbachkapel. Deze charmante kapel werd oorspronkelijk opgericht met de nobele intentie om verdwaalde wandelaars te helpen oriënteren en een welkome schuilplaats te bieden. Onze tocht begon bij deze historische plek en leidde ons verder naar “Het kruis van het verliefd koppel”. Deze ongelukkige zielen waren op hun trouwdag te voet op pad gegaan om de noodzakelijke trouwdocumenten te verkrijgen, maar hun lot sloeg om door de meedogenloze kou.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Deze sprookjesachtige route bracht ons door weelderige naaldbossen, waar de geur van dennennaalden de lucht vulde. Verderop passeerden we een houten brug die ons naar de overkant van een kronkelend beekje leidde.

Hier besloten we een welverdiende korte pauze te nemen. De honden vonden het geweldig om het meanderende beekje kort stroomafwaarts te volgen en zich te vermaken in het verfrissende water. Terwijl zij plezier maakten, begaf ik me op een speurtocht naar prachtige paddenstoelen. De magie van deze plek overviel ons volledig, want we bevonden ons helemaal alleen in dit stukje ongerepte natuur. Het bos leek plotseling een betoverd rijk te zijn. Overal om ons heen gedijden weelderige mossen en kleurrijke paddenstoelen.

Tussen de statige dennenbomen voelden we ons opeens als nietige wezentjes, als elfjes die door dit magische bos dwarrelden. We vervolgden onze reis over kronkelende paden en houten vlonders, die als een spoor door het dichte woud leken te verdwijnen. Het was een betoverende reis die ons een onvergetelijke ervaring bood te midden van de natuurpracht.

Het wandelparcours, bewegwijzerd met groene rechthoeken (13km), brengt je rechtstreeks naar de paden met houten planken op de venen. Op verschillende plaatsen moet je wel voorzichtig zijn op de planken, deze kunnen wat glad zijn.

Wandel je met de hond, dan sla je de blauwe route over, deze start aan de overkant van de weg. Deze is deels niet toegankelijk voor honden, ook niet voor aangelijnde honden.

De dag dat wij er waren, was een met regen overgoten dag. We waren dus ook heel blij met de eetgelegenheid op de parking bij het eindpunt van onze route.

TIP: Vermijd de weekenddrukte en vakantie periodes.

De Charmante Eetgelegenheid bij Barack Michel

Na de stevige wandeling, is het tijd om je honger te stillen of op te warmen met een kom soep of warme chocolademelk, en waar kun je dat beter doen dan bij La Barack Michel? Deze hondvriendelijke eetgelegenheid is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van een smakelijke maaltijd, en je hond kan gewoon met je mee!

La Barack Michel staat bekend om zijn gastvrije sfeer en heerlijke gerechten. Ze bieden een uitgebreide menukaart met diverse opties. Of je nu zin hebt in een stevige maaltijd of gewoon een lichte snack, hier vind je altijd iets naar je smaak.

Het vriendelijke personeel bij La Barack Michel zorgt ervoor dat zowel jij als je hond zich welkom en verzorgd voelen. Je kunt binnen zitten in een gezellige ambiance of buiten op het terras genieten van de frisse lucht en het prachtige uitzicht. Wat is er nu beter dan na een wandeling door de Hoge Venen samen te genieten van een heerlijke maaltijd?

Praktische Informatie

  • Locatie Hoge Venen: De Hoge Venen liggen in het oosten van België, in de provincies Luik en Verviers. Er zijn verschillende toegangspunten tot het natuurgebied, dus zorg ervoor dat je de route kiest die het beste bij je past. Baraque Michel 36, 4845 Jalhay 
  • Stevig waterdicht schoeisel is aangeraden.
  • Wees respectvol voor de mooie kwetsbare natuur

Hee, ik ben Sabrina

Ik hecht enorm veel waarde aan het welzijnsgericht omgaan met honden.Dit is ook de rode draad doorheen de blogs.

meer blogs

Pijnven Bosland

Pijnven Eindeloos struinen in het bos? Daar staat Pijnven in Bosland voor.