Hondvriendelijk overnachten in Limburg

Het Vijverhuisje

In het verborgen groen van Lanaken staat een betoverend boshuisje, omringd door een weelderig bos en gehuld in een zweem van mysterie.

Het huisje zelf was als uit een droom, precies zoals mijn ideale sprookjesachtige woning er zou uitzien. Ik staarden verwonderd voor me uit, genietend van de onvoorstelbare schoonheid en stilte van deze plek. Het enige geluid dat onze stilte doorbrak, waren de vogelgeluiden uit het bos die van overal leken te komen.

De tuin heeft een omheining van 1m50 hoog en is afgesloten met een flinke hoge poort, maar voor onze ontsnappingskoning, Chayton net niet goed genoeg. Hij vond enkele zwakke punten in de omheining, en trok op avontuur in het dichte woud. Gelukkig kwam hij ook meteen weer terug! Kies je ervoor om hier te verblijven, voorzie dan zeker een lange lijn waar jij je hond aan kan vastmaken. De tweede dag kon Chayton echter weer lekker rennen in de tuin, en kon de lijn achter hem aanslepen. Het nieuwe was er immers af. Als ik 1 negatief puntje zou moeten bedenken over deze magische plek, is het de omheining die wel wat liefde kan gebruiken.

Het huisje heeft geen buren, en ligt goed verscholen in het bos. Wat het dus de ideale uitvalsbasis maakt voor honden die wel kunnen genieten van wat rust en geen pottenkijkers verdragen. Lees; de reactieve honden onder ons kunnen hier DUS echt tot rust komen!

Laat je betoveren door dit uniek plekje.

Vanuit de keuken en eethoek geven grote ramen een panoramisch zicht op de tuin met de prachtige vijver als eyecatcher. Ook hier vraagt er wel wat oplettendheid, je hond kan niet meteen zelf uit de vijver geraken als deze er per ongeluk in terechtkomt. Een knusse zithoek, een nette badkamer met een inloopdouche en twee comfortabele slaapkamers met tweepersoonsbedden maakten deel uit van dit betoverend huisje.

De buitenmens in mij liet me het grootste deel van de avond doorbrengen op de overdekte veranda, met een Mexicaanse haart en een heerlijk kopje kruidenthee. De honden konden zich hier erg goed vinden, de ruime tuin nodigt ook echt uit om op ontdekking te gaan met haar vele hoekjes en kantjes. Ze snuffelde letterlijk aan ieder blad, grasspriet en houtstronk in de tuin, en snoezelde dan beide rustig in slaap in het gezellig huisje, terwijl ik de warmte van de sauna opzocht.

Je kunt meteen vanuit de tuin, met je honden het bos in trekken. Er zijn diverse routes die je met je hond kunt lopen. Omdat het nogal hard regende die dag deden we een korte route van nog geen 5 km, de rest van de dag verloor ik mezelf in een aantal boeken, terwijl de honden gezellig naast me sliepen. en genoten we vooral van de rust om ons heen. Het is echter een prachtig bos die je echt uitnodigt om te gaan ontdekken. Ik raad je dan ook echt aan om op avontuur te trekken in het dichte bos. We kwamen op onze wandeling niemand tegen behalve een vosje, enkele reeën en een familie zwijnen. Hou je hond dus best aan de lijn. Er wonen hier veel bosdiertjes! Wij gingen dit maal niet om een wandelroute uit te testen op hondvriendelijkheid maar de accommodatie zelf. En het Vijverhuis krijgt van mij een dikke 8/10.

Het enige dat we miste was binnen een gezellige houtkachel! Maar de tonsauna in de tuin maakte dat dan wel weer goed!

Wil jij het Vijverhuis zelf ook gaan ontdekken geef ik je enkele tips mee om je minivakantie zo aangenaam mogelijk te maken;

Voorzie drinkwater

Daar het huisje ver van de bewoonde wereld ligt, is er uiteraard wel water om je te douchen en mee te koken, maar deze is dus niet drinkbaar.

Neem de hond zijn deken mee

De geur van thuis zorgt ervoor dat je hond beter tot rust komt. En voorkomt krassen op de lederen zetel. Of voorzie een hondenmand.

Voorzie een lange lijn

Niets fijner dan in het bos de ruimte krijgen om te gaan ontdekken en vrij te kunnen snuffelen. Ook fijn als extra veiligheid dingetje als je hond graag de wijde wereld intrekt zonder jou!

Wandelschoenen

Het kan heel modderig worden in het bos rondom het huisje, goede waterdichte wandelschoenen zijn onmisbaar! In de tuin ligt boomschors, wat wij best handig vonden! Geen moddervoeten of pootjes.

Extra handoek

Alles is aanwezig in het huisje, maar een extra handdoek om je hond mee af te drogen is wel handig. Zo blijft het huisje netjes.

Op nog geen kilometer kun je een buurtwinkeltje vinden, waar je in de ochtend lekker ontbijt kunt uithalen. Wij kozen ervoor om in het huisje te blijven, en ik nam diepvries broodjes en koffiekoeken mee. OHJA! Dit huisje heeft ook een handige vriezer! Eet je hond dus bv KVV dan kun je daar dus gebruik van maken.

Approved door het team van Snuffeltuin Scent!

Op naar nog vele avonturen met onze harige vierbenige vrienden!

Hee, ik ben Sabrina

Ik hecht enorm veel waarde aan het welzijnsgericht omgaan met honden.Dit is ook de rode draad doorheen de blogs.

meer blogs

Pijnven Bosland

Pijnven Eindeloos struinen in het bos? Daar staat Pijnven in Bosland voor.