Snuffeltuin voor dierenasielen of hondenopvang

Professioneel aanbod

Snuffeltuin

Ben jij professioneel bezig  als hondenopvang  of ben jij een dierenasiel en wil je aan de slag met een snuffeltuin?Lees dan wat ik voor jullie kan betekenen.

Stress bij asielhonden

Wereldwijd verblijven jaarlijks duizenden honden in een asiel. Ondanks de goede zorgen kan het asiel een stressvolle omgeving zijn voor de honden.

Uit onderzoek is gebleken dat er meer cortisol aanwezig is bij asiel honden tijdens hun verblijf in een asiel. 

Er zijn natuurlijk verschillen tussen asielen, niet alleen binnen Belgie maar ook in onze buurlanden. In de meeste asielen zitten honden vaak individueel in een kennel, terwijl ze in andere landen vaak in groepen gehouden worden.

Ook al doen de medewerker van het asiel zo hard hun best om goed voor de honden te zorgen, stress is niet te vermijden natuurlijk.  Er zijn altijd wel  stressfactoren, zoals drukte van andere honden en het minder vaak naar buiten kunnen.

Maar wat als...

Je een plek kunt aanbieden waar deze honden even tot rust kunnen komen

Een snuffeltuin zorgt ervoor dat de honden even uit de dagelijkse sleur komen, ze kunnen hun neus gebruiken, ontspannen, weg uit de drukte en herrie van het geblaf van de andere asielhonden.

Een snuffeltuin bestaat uit het aanbrengen van diverse ondergronden, verschillende geuren dmv een kruidentuin, integreren van vreemde objecten, items die geluid maken… Het is erop gericht dat we de zintuigen gaan stimuleren, waardoor we de honden mentaal gaan prikkelen en meer uitdaging geven. Ook voor oudere honden en honden met bepaalde angsten kan een snuffeltuin een mooie waardevol begrip zijn naast het trainen.

Zo Wil jij asielhonden sneller kunnen plaatsen

En een meerwaarde creëren

Stress en agressief gedrag staan vaak gelinkt aan elkaar. Zeker bij asielhonden die weggerukt zijn uit hun ‘veilige’ omgeving, speelt stress een grote factor. Veel gedragsproblemen zijn te wijten aan chronische stress en of lichamelijke ongemakken al dan niet veroorzaakt door langdurige stress en vice versa. Een snuffeltuin geeft voor deze honden een plek waar ze even echt hond kunnen zijn, een plek om te ontspannen, een plek die hun mentaal prikkelt.

 

Doordat deze honden meer worden geprikkeld, kunnen ontspannen, gaan ze meer openstaan om nieuw gedrag aan te leren, waardoor je training een boost krijgt en de honden sneller gaan kunnen worden geplaats in gepaste gezinnen.

Foto'svan Snuffeltuin Scent

Snuffeltuin Scent is een therapeutische sensory garden voor honden met angsten, buitenlandse honden en zelfs voor pups een geschikte plek om te socialiseren.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Ik werk voor jullie een snuffeltuin of ruimte op maat uit

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.