Edelstenen voor je hond

Edelstenen voor je hond

Ondersteun je hond

Edelstenen worden reeds honderden jaren ingezet bij zowel mens als dier. Ze staan bekend om hun therapeutische werking, lichamelijk als mentaal. Ontdek snel ons volledig gamma voor jouw en je hond.

Stap in de wereld van edelstenen

Edelstenen zijn schitterende mineralen die al lange tijd worden ingezet bij zowel mens als dier. Een mineraal is een samengestelde of enkelvoudige stof die in de natuur voorkomt en wordt gevormd door natuurlijke (geologische)processen.  Een echte edelsteen is een natuurlijk product. Een edelsteen kan miljoenen tot miljarden jaren oud zijn, omdat de vormingsprocessen erg lang duren.

Een edelsteen kan bestaan uit een of meerdere mineralen. Als een edelsteen uit slecht één mineraal bestaat dan is het een kristal. Kristallen hebben een duidelijke vorm en patroon. Bekende kristallen zijn amethist en bergkristal.

Er zijn ook kunstmatige of manmade edelstenen te vinden. Deze bezitten geen therapeutische werking. 

De werking van edelstenen

De magie van edelstenen

Het werkende element in edelstenen komt uit de energie of de trillingen die de steen in zich heeft. Dit klink misschien een beetje “zweverig” .

Maar lang geleden is er natuurkundig bewezen dat alle materialen energie bevatten. Deze energie uit zich in trillingen. Tenslotte, alles is opgebouwd uit moleculen, die weer uit atomen bestaan. Deze atomen bewegen door middel van trillingen. Deze  complexe materie is dus wetenschappelijk aangetoond. Door de trillingen van de atomen in de edelsteen, komt er dus energie vrij. En iedere edelsteen kent eigen, unieke, trillingen.

Meer dan zweverig gedoe

Alles bestaat uit energie

Het klinkt meer dan aannemelijk dat wanneer je hond zich niet prettig voelt, ziek is, pijn heeft, ongelukkig is of “gewoon niet lekker in zijn vel zit”, een verstoorde energiebalans heeft. De trillingen in het lijf van je hond zijn verstoord. Afhankelijk van wat de reden is, moet er dus iets veranderen om de balans terug te krijgen. Edelstenen met specifieke trillingen kunnen daar bij helpen. Door de juiste edelsteen te gebruiken of te dragen bij een verstoorde energiebalans, neemt het lichaam het ritme van de trilling van de edelsteen over. Hierdoor komen de trillingen in het lichaam van je hond weer in balans en gaat de energie weer stromen.

Voor iedere kwaal een edelsteen

Maatwerk

De verzorging van je edelstenen

  • Reinigen met water: Het water moet stromend zijn zodat negatieve energie wordt afgevoerd.
  • Reinigen met vuur: Leg de edelsteen een tijdje in het felle zonlicht. Negatieve energie zal dan verdampen. (Niet bij alle edestenen.)
  • Reinigen met lucht: Berook de edelsteen met wierook.
  • Ontladen met Hematiet: Leg de edelsteen een nacht lang in een bakje met Hematiet edelsteentjes, de steentjes trekken negatieve energie eruit.
  • Opladen met Bergkristal: Leg de edelsteen overdag een uur of 4 in een schaaltje met Bergkristal steentjes.
  • Opladen in het maanlicht. Leg je edelstenen een nacht in het licht van de volle maan om op te laden.