Snuffeltuin Scent

rust en relax plek

Uniek en enige Snuffel en sensory garden in Limburg ligt in Genk!

 Een volledig afgesloten weide, enkel voor jullie, weg van prikkels, waar jouw hond echt hond kan zijn.
De snuffeltuin bied een  verrijkte omgeving waar ingespeeld wordt op de vijf zintuigen van de hond en waar we het natuurlijk gedrag van honden tot uiting laten komen.

wAt als het ook anders kan

Iedere ontmoeting met een nieuwe hond is een spannend moment.

Er bestaat de misvatting dat alle honden met elkaar overweg moeten kunnen. Ondanks dat honden sociale dieren zijn, gelden dezelfde regels als bij de mens. Honden gaan op een beleefde en respectvolle manier met elkaar om maar dat betekent niet dat ze allemaal met elkaar bevriend willen worden.
Na elkaar begroet te hebben door middel van een snuffel, moeten ze de keuze hebben of ze weer elk hun eigen weg op willen of dat ze samen op pad gaan. In onze kleine hondenweides is hier vaak niet de nodige ruimte voor. Uiteraard heeft iedere hond een aantal honden in zijn omgeving nodig om samen mee op avontuur te kunnen gaan, maar dit is best een vast maatje . Iedere ontmoeting met een nieuwe hond is immers steeds een spannende gebeurtenis.
 Je  hond is op een hondenweide echter zelden alleen . Andere honden komen en gaan en een goede kennismaking volgt zelden. In plaats van rustig te kunnen snuffelen om de laatste nieuwtjes te weten te komen, wordt je hond gedwongen om kennis te maken met iedere hond die de hondenweide betreedt. Stel je voor dat je hond rustig aan het snuffelen is, dat hij kampt met  bepaalde angsten  of misschien wel een ongekende pijn en er komt een vreemde hond op hem afgerend die niet begrijpt dat je hond liever gerust gelaten wil worden.

 Wanneer de eigenaar zijn hond dan niet kan terugroepen, zorgt dit voor veel frustratie en stress bij je eigen hond.
Vaak wordt ook onterecht gedacht dat honden het leuk vinden om voortdurend met elkaar te spelen.  Maar dit is niet altijd het geval. Lichaamstaal wordt niet of verkeerd begrepen, jij ziet mischien leuk spel maar  eigenlijk geeft je hond te kennen dat hij de situaties te stresserend vindt. Regelmatig gebeuren op hondenweides dan ook bijtincidenten tussen honden.

Maar wat als...

Je eindelijk zonder stress kunt genieten van elkaar

Je zit op een bankje, het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten vrolijk hun lied,  je hond loopt in de verte heerlijk relaxed te struinen.

Je observeert je maatje vanop een afstand, hier krijgt hij  de vrijheid om eigen keuzes te  maken, en vol vertrouwen de wereld te ontdekken.

Loskoppelen. Adem. Geniet.

Ik heb met veel liefde een plekje ontworpen

Door je hond lekker te laten snuffelen worden er gelukhormonen aangemaakt.
 Doordat je hond met zijn neus op de grond zit, en de wereld rondom hem even vergeet, kalmeert hij waardoor stress afgebouwd kan worden.
 Hoe meer een hond aan geurinformatie kan verzamelen hoe beter! Een hond brengt zijn wereld namelijk in kaart door zijn neus, zie het als even zijn social media checken.
Doordat je hem te tijd geeft om deze informatie op te nemen wordt je hond meer zelfverzekerd.
 Het voorkomt ook nog eens  verveling en het  biedt een geestelijke uitdaging.

Dit rust plekje is enkel voor jou en je hond beschikbaar op het gekozen tijdstip en datum. Zo ben je er zeker van dat er niet zomaar een hond of persoon kan op duiken, die jullie rust komt verstoren.

Je kan er ook voor kiezen om mij erbij te hebben. Ik laat je kennis maken met de wondere wereld van geuren. Er word dan een snuffelparcour uitgezet voor je hond, met natuurlijke snacks, etherische olieen, ontspannende muziek. Een hele belevenis dus. Niet enkel voor je hond, maar ook voor jezelf! Voor ieder wat wils. Tijdens de snuffelsessie wordt er geen gedragsadvies gegeven. Kijk verder in het aanbod als jullie ergens tegenaan lopen .

De tuin bezit enorm veel snuffelhoekjes, een kruidentuin, diverse objecten en obstakels.

Foto's uit de praktijk

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.