Snuffeltuin

Snuffeltuin Scent

rust en relax plek

Uniek en enige Snuffeltuin en sensory garden in Limburg ligt in Genk!

 Een volledig afgesloten weide, enkel voor jullie, weg van prikkels, waar jouw hond echt hond kan zijn.

 Snuffeltuin  Scent biedt een  verrijkte omgeving waar ingespeeld wordt op de vijf zintuigen van de hond en waar we het natuurlijk gedrag van honden tot uiting laten komen.

wAt als het ook anders kan

Iedere ontmoeting met een nieuwe hond is een spannend moment.

Er bestaat de misvatting dat alle honden met elkaar overweg moeten kunnen. Ondanks dat honden sociale dieren zijn, gelden dezelfde regels als bij de mens. Honden gaan op een beleefde en respectvolle manier met elkaar om, maar dat betekent niet dat ze allemaal met elkaar bevriend willen worden.
Na elkaar begroet te hebben door middel van een snuffel, moeten ze de keuze hebben of ze weer elk hun eigen weg op willen of dat ze samen op pad gaan. In onze kleine hondenweides is hier vaak niet de nodige ruimte voor. Uiteraard heeft iedere hond enkele honden in zijn omgeving nodig om samen mee op avontuur te kunnen gaan, maar dit is best een vast maatje. Iedere ontmoeting met een nieuwe hond is tenslotte steeds een spannende gebeurtenis.
 Je hond is op een hondenweide echter zelden alleen. Andere honden komen en gaan en een goede kennismaking volgt zelden. In plaats van rustig te kunnen snuffelen om de laatste nieuwtjes te weten te komen, wordt je hond gedwongen om kennis te maken met iedere hond die de hondenweide betreedt. Stel je voor dat je hond rustig aan het snuffelen is, dat hij kampt met bepaalde angsten of misschien wel een ongekende pijn en er komt een vreemde hond op hem afgerend die niet begrijpt dat je hond liever gerust gelaten wil worden.

 Wanneer de eigenaar zijn hond dan niet kan terugroepen, zorgt dit voor veel frustratie en stress bij je eigen hond.
Vaak wordt ook onterecht gedacht dat honden het leuk vinden om voortdurend met elkaar te spelen.  Maar dit is niet altijd het geval. Lichaamstaal wordt niet of verkeerd begrepen, jij ziet mischien leuk spel maar  eigenlijk geeft je hond te kennen dat hij de situaties te stresserend vindt. Regelmatig gebeuren op hondenweides dan ook bijtincidenten tussen honden. In onze Snuffeltuin ben jij altijd alleen,  er valt dus  niets te vrezen!

Maar wat als...

Je eindelijk zonder stress kunt genieten van elkaar

Je zit op een bankje, het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten vrolijk hun lied, je hond loopt in de verte heerlijk relaxed te struinen. Geniet van onze Snuffeltuin.

Je observeert je maatje vanop een afstand, hier krijgt hij de vrijheid om eigen keuzes te maken, en vol vertrouwen de wereld te ontdekken.

Loskoppelen. Adem. Geniet.

Ik heb met veel liefde een plekje ontworpen

Door je hond lekker te laten snuffelen in de Snuffeltuin worden er gelukhormonen aangemaakt.
 Doordat je hond met zijn neus op de grond zit, en de wereld rondom hem even vergeet, kalmeert hij waardoor stress afgebouwd kan worden.
 Hoe meer een hond aan geurinformatie kan verzamelen, hoe beter! Een hond brengt zijn wereld namelijk in kaart door zijn neus, zie het als even zijn social media checken.
Doordat je hem de tijd geeft om deze informatie op te nemen wordt je hond meer zelfverzekerd.
 Het voorkomt ook nog eens  verveling en het  biedt een geestelijke uitdaging.

Dit rust plekje is alleen voor jou en je hond beschikbaar op het gekozen tijdstip en datum. Zo ben je er zeker van dat er niet zomaar een hond of persoon kan op duiken, die jullie rust komt verstoren.

 

De tuin bezit enorm veel snuffelhoekjes, een kruidentuin, diverse objecten en obstakels.

Lees eerst de snuffeltuin spelregels voor jullie bezoek aan de snuffeltuin

Een Snuffeltuin onderscheid zich van een speelweide door het ontwerp en de opzet.

De snuffeltuin is speciaal opgezet om je hond te laten aarden en tot rust te komen. Terwijl een speelweide net gaat uitnodigen tot spel en lekker rennen. Druk op de knop hieronder om meteen de spelregels door te lezen.

Foto's uit de praktijk

Hoe werkt het precies?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Veelgestelde vragen

Een snuffeltuin is een verrijkte omgeving waarbij we de zintuigen van je hond gaan prikkelen. Natuurlijk gedrag als foerageren wordt gestimuleerd. Hier mag je hond echt hond zijn.

De snuffeltuin is een plek voor te relaxen, en daarom heb ik beslist dat enkel honden uit een gezin toegelaten zijn. Zodat de beleving helemaal compleet is.

Zeker! Net voor angstige en onzekere honden is de snuffeltuin de ideale plek. Boek dan zeker met begeleiding!

Absoluut! Gebruik allerlei spullen die je vindt in de tuin of in je huis om een snuffelparcour te maken. Verstop tussen de items wat voer in. Maak het niet te moeilijk je hond moet gewoon zijn neus volgen! schuiven.

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.