Gedragstherapie voor honden met gedragproblemen

Samen aan de slag

Stilaan zijn jij en je hond elkaar steeds minder goed gaan begrijpen, er zijn enkele problemen ingeslopen, en jullie  raken er niet uit, iedereen heeft wel een of andere oplossing voor jullie klaar, en op de hondenschool word jij niet goed begrepen. Je hebt graag iemand die eens mee over je schouder kijkt, en die je weer op een eerlijke en respectvolle manier leert luisteren naar het gefluister van je hond.

 

Gedrags adviessessie

Lopen jullie tegen gedragsproblemen aan bij je hond

Jij wil het gedrag liefst ombuigen op een zachte en respectvolle manier zonder harde correcties, en meer te weten komen waar het gedrag zijn oorsprong vindt en iemand hebben die meekijkt over je schouder, en altijd klaar staat. Meteen na het eerste consult, kun je aan de slag met de gepaste adviezen en nieuwe inzichten. Door mijn specialisatie in reactiviteit, agressie en angsten zijn jullie in goede handen.

Jullie worden een (h)echt Team!

Zeer leuke plaats vol zintuiglijke prikkels voor honden. Het is steeds genieten daar. De mogelijkheid om Sabrina als begeleiding erbij te hebben is een dikke bonus.
Nick Bollen
2023-08-18
Samen zijn we de jij en ik cursus aangegaan. Hier kregen we veel handvaten om mee aan de slag te gaan. Sabrina benadrukte dat het aan ons is om deze vast te nemen. De ene week lukte dit al beter dan de andere😅maar Sabrina bleef erin geloven waardoor ze ons ook veel vertrouwen gaf. Wat ook zeker nodig was voor ons, vind ik, want anders konden wij het niet doorgeven aan onze spring in’t veld🐶😁 Door zo samen op pad te gaan in de natuur leerden we elkaar veel beter kennen. Op een ontspannen en duidelijke manier probeerden we Bo rust bij te brengen en daar zijn we nog steeds mee bezig! Bedankt Sabrina, voor het vertrouwen, je rust, duidelijkheid, je handvaten,…we nemen deze zoveel mogelijk vast😉tot in de snuffeltuin!
Anke Saenen
2023-08-07
Super, de hond kan zich helemaal uitleven en vermits hij bang is van andere honden is hij hier op zichzelf heel erg op zijn gemak
Ann Poeck
2023-05-23
Begonnen met wat sessies in de snuffeltuin om daarna in te stappen in het jij en ik traject 😊. Een absolute aanrader voor jou en je hond 🥰. Als je je hond beter wil begrijpen en je band wil versterken, zeker contact opnemen met Sabrina 👍😊.
Mieke Wanten
2023-04-30
Zalige plek voor hondjes om rustig wat rond te snuffelen en te ontdekken.
Eva Geurts
2023-03-29
Met veel twijfels begonnen aan de cursus 'jij en ik' en amper 5 lessen verder heb ik een andere hond. Hij gaat niet meer in een onbereikbare en doorgedraaide mindset. Geen rode waas meer voor zijn ogen. Maar het grootste verschil is de persoonlijke groei van mij, de verandering van mijn onzekerheid en de angst voor de uitvallen van Chewie. Dankzij de geleerde lifeskills bevries ik minder en kan ik Chewie begeleiden in zijn reactiviteit. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik Sabrina niet eerder ben tegengekomen maar in de toekomst ga ik hopelijk van haar blijven bijleren. Dankjewel van mij en een pootje van Chewie
Ulrike Ullie
2023-03-13
Ik kom hier regelmatig met mijn hond. Zalig! Hij kan hier een uur zijn ding doen en is dan lekker moe gesnuffeld. De hond komt hier echt tot rust. Er staan heel wat leuke spulletjes in de snuffeltuin om te ontdekken en de spulletjes veranderen ook wel eens. Als je dit met begeleiding boekt krijg je nog hulp van een zeer bekwame gedragstherapeut. Doe jezelf en je hond een plezier en kom hier een keertje naartoe.
Ilse Claes
2022-12-19
Leuke ervaring. 1/2 uurtje rijden en 1 uur daar geweest. Hondjes zeker uit gesnuffeld en voldaan!
Eddy Lamberigts
2022-11-01
Hele leuke tuin om je hond even zen te laten worden. Als alleenstaande mama van 2 met mijn bully Capo, is het dan ook super om even met zijn 2 van de drukte te ontspannen! En oh wat genoot hij ervan! De tuin is rijkelijk ingericht zodat de hond op snuffel tocht kan gaan, je zag hem er echt van genieten. Het is daarnaast ook nog eens een locatie waar je echt rust kan vinden. Een heel mooi concept waar we hier in Limburg trots op mogen zijn, dat we dit hebben. Bij thuiskomst is hij meteen voldaan gaan dromen, tot volgende keer!
Sigried Jayli
2022-10-29

Gedrag adviessessie aan huis

Wat mag je verwachten?

Om inzicht te krijgen en om me voor te bereiden op het huisconsult, zal ik je vragen om voorafgaande hieraan een vragenlijst in te vullen. Ook zal ik je vragen om uiterlijk 24h voor het consult, video’s te maken van eetmomenten, rustmomenten, contact met het gezin momenten, spelmomenten. Deze worden via Whatsapp naar me doorgestuurd. Ga echter nooit gevaarlijke situaties uitlokken.

Tijdens de consultatie zal ik aan de hand van de vragenlijst en een observatie een risicoanalyse maken met het oog op  het welzijn van hond en gezin.  We bespreken en stellen een behandelplan op maat op.   Dit behandelplan wordt opgesteld volgens de noden van zowel hond als het gezin. Iedere hond is anders en zo ook het ongewenst gedrag waar jullie tegen aanlopen. Een behandelplan wordt dus steeds op maat gemaakt. 

Tijdens het consult krijg je inzicht in de oorsprong van het gedrag, ik leg je uit hoe je op een positieve en aangename manier ermee om kunt gaan, en leg je uit waarom we het op deze manier gaan aanpakken. Al na een sessie kun je aan de slag met je hond. Op een fijne en respectvolle manier met veel oog voor het welzijn van de hond, stuur ik jullie op pad. Op weg naar een betere verbinding! Onderdrukken van gedrag en gebruik van dwangmiddelen horen niet in mijn werk thuis.

Je zult sterker in je schoenen staan, je zelfzekerder voelen en een betere band met je hond opbouwen. Dit alles terwijl we het probleem aanpakken. 

Na het consult ontvang je een verslag via mail. Bij ernstige gedragsproblemen, of bij agressie en angsten is het aangeraden om een opvolgsessie in te plannen, dit kan ook online. Dit zit niet inbegrepen bij het standaard traject.

Ik werk nauw samen met een team van fysiotherapeuten, dierenartsen, holistische dierenartsen, voedingsexperten, en gedragsdierenartsen. Zo nodig kan ik je dus doorsturen naar de gepaste ondersteuning naast het behandelplan.

 De trajecten zijn ook geschikt voor puppy’s. In 1 sessie kom je alles te weten over puppy perikelen en meer! Jullie zijn klaar om een mooie relatie aan te gaan gebaseerd op vertrouwen en liefde. 

Reset Button

Een hond is, net zoals wij, een levend wezen. Je drukt niet zomaar even op een reset knop.

Gedragsverandering vraagt tijd, veel tijd, liefde, begrip en vooral inzet. Dan is het vaak prettig dat er iemand is die je hiermee kan bijstaan.

Het belangrijkste is steeds, het welzijn van de hond, we willen beide het beste voor de hond. Ik begeleid jullie, sta voor jullie klaar, volg alles mee op! Het stopt niet na onze eerste kennismaking, dit geeft je het vertrouwen om aan de slag te gaan. Loopt het even mis, dan weet je dat ik aan de zijlijn meekijk, en jullie weer op de juiste weg zal zetten!

Diverse trajecten

Eenmalig adviessessie online

 150€ (incl btw)

 

 • Vragenlijst
 • Online consult (60′)
 • Je kan meteen aan de slag
 • Bevat geen nazorg
 • Uitbreiding met extra sessie mogelijk of te combineren met een training op locatie in mijn werkgebied.
 
 
5

Standaard traject

 435€ (incl btw)

 • Kennismakingsgesprek
 • Vragenlijst
 • Consult, keuze uit online of aan huis (1,5h)
 • 2 sessie`s (45-50Min)
 • Verslag via mail
 • 1 maand vragen stellen via whatsapp
 
 

Eenmalig adviessessie

 260€ (incl btw)

 • Kennismakingsgesprek
 • Vragenlijst
 • Analyse aan huis  (1,5h)
 • Kort verslag via mail
 • Je kan meteen aan de slag
 • Dit traject heeft geen nazorg
 • Mogelijkheid tot uitbreiding met een online adviesgesprek (45 euro, alleen maar in combi met een huisbezoek aan dit tarief) of extra trainingsessies, 65€/les 
 • Exl vervoerskost van 0,50/km, is de afstand langer dan 30 min komt er een toeslag van 15 euro per gereden 30 min bovenop de km vergoeding.
 
 

Deluxe traject

 680€ (incl btw)

 • Kennismakingsgesprek
 • Vragenlijst
 • Consult (1,5h), keuze uit online of aan huis
 • 5 sessie`s (45-50Min)
 • Verslag via mail
 • 1 maand online ondersteuning
 
 
PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Extra sessies zijn na een traject steeds bij te boeken wanneer je daar nog nood aan zou hebben.

* Prijzen zijn incl 21% BTW

* Reiskosten zijn gratis binnen Genk. Buiten deze zone hanteren we een km vergoeding van 0,50€/km

* Het contact via Whatsapp is je eigen verantwoordelijkheid.

*Je afspraak is pas geldig na betaling, dit dient min na 5 werkdagen na je boeking ontvangen te zijn door mij.

* Annuleren van een afspraak kan tot 48 uur van tevoren, daarna wordt het consult in rekening gebracht.  We geven nooit geld terug. De uiteindelijke uitkomst ligt in jullie handen.